Naslovnica Preporuka Muzika Veliko blago:...

Veliko blago: Izgubljena pjesma Davorina Popovića koju sigurno niste čuli

89

Jedan od osnivača kultne sarajevske grupe Indexi Ismet Nuno Arnautalić, objavio je ovaj rijetki snimak pjesme ovog benda na svom Facebook profilu.

Riječ je o pjesmi Indexa koja nikada nije objavljena, a čiji je snimak sačuvan.Legendarni Davorin Popović sa svojim glasom i kultna gitara Slobodana Bode Kovačevića ovoj pjesmi daju iznimnu vrijednost.

“Pjesmu Ti misliš dobro bi bilo napisao sam davne 1982. godine i dao je Goranu Gerinu. Tekst je napisao Duško Trifunović, a aranžman Ranko Rihtman. Pjesmu je Goran snimio i stavio je na svoj prvi LP. Pjesma se često vrtjela na radio programu. Kada ju je Davorin Popović čuo, molio me da on snimi svoju verziju. Jednog dana otišli smo u studio i za svoju dušu snimili Davorovu verziju na već postojeću matricu, na kojoj se nepogrješivo prepoznaje solo gitara Bode Kovačevića”, napisao je Arnautalić u opisu ove pjesme.

Dodao je i kako ga ona vraća u neka posebna vremena, kao što će vjerujemo i mnoge od vas koji bude slušali zaboravljenu pjesmu Indexa.

“Ja mislim bilo bi dobro da podijelim ovo malo blago što sam našao, ovo putovanje u prošlost, koje nas sjeća na našeg Pjevača“, zaključio je Arnautalić

radiosarajevo.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.