Naslovnica Lokalne Teme Privreda Veliko prizna...

Veliko priznanje za Mesnu industriju Semko, Visočka pečenica u Dubaiju

240

Posjetioci sajma Global Village u Dubaiju, u okviru Bosanskog paviljona, ovih dana su u prilici degustirati i kupiti proizvode visočke Mesne industrije Semko. MI Semko je i ranijih godina bila prisutna na ovom sajmu kao izlagač posredstvom svojih partnera, ali ovo je prvi put da su iz Bosne i Hercegovine u Dubai izvezeni suhomesnati proizvodi u nekoj značajnijoj količini.

„Velika čast nam je što smo prepoznati od strane našeg partnera Bosnian House Events Managements iz Dubaija koji su za ovo tržište tražili halal suhomesnate proizvode vrhunske kvalitete. Za potrebe sajma Global Village izvezli smo Visočku pečenicu delikates, Visočku pečenicu I klasu te Visočku pečenicu rezanu 70g. Osim za potrebe ovog sajma koji u Dubaiju traje 5 mjeseci, naši partneri su zainteresirani i za mogućnost distribucije svih naših proizvoda u zemlje Zaljeva, te se nadamo da će do realizacije doći vrlo brzo na obostrano zadovoljstvo“, istakao je Adnan Muratović, direktor prodaje MI SEMKO Visoko.

Mesna industrija Semko je jedan od vodećih proizvođača suhog mesa, trajnih i polutrajnih kobasica, te oblikovanih proizvoda od mesa u Bosni i Hercegovini. Svoje proizvode od prošle godine izvozi na tržišta Srbije i Makedonije, a u toku su pregovori sa distributerima iz još nekoliko zemalja Cefte.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.