Vi-Milk Visoko: Dopis Općini Visoko za podršku poljoprivrednoj proizvodnji za povećanja budžetske stavke „Podrška poljoprivredi“ na iznos od 300.000KM

311

Obzirom da se bliži rok za izradu budžeta općine Visoko za 2019. godinu, ovom prilikom Vam se obraćamo da damo prijedlog povećanja budžetske stavke „Podrška poljoprivredi“ na iznos od 300.000,00 KM.

MARKETING

Kao što i sami znate, poljoprivreda je djelatnost koja je podložna raznim uticajima (vremenske neprilike, plasman proizvoda, niske otkupne cijene, povećanje cijena repromaterijala i goriva), i samim tim poljoprivredni proizvođači  dolaze u težak položaj po pitanju opstanka proizvodnje.

Smatramo da i naša općina treba posvetiti posebnu pažnju stočarskoj proizvodnji, jer ova branša u budučnosti može osigurati egzistenciju većem broju stanovnika, kao i povećanju broja zaposlenih osoba.

Napominjemo da naše udruženje okuplja 70 proizvođača miljeka, tovnih junadi i ovaca sa godišnjom proizvodnjom mlijeka od 2.000.000 litara mlijeka od kojih 35 imaju registrovane poljoprivredne obrte i ujedno tražimo da u programu podrški poljoprivrednoj proizvodnji za 2019. godinu bude :

  • podrška proizvođačima i prerađivačima mlijeka od 150,00KM po muznom grlu
  • podrška za proizvođače tovnih junadi od 50,00 KM.
  • Podrška za ovce od 10,00 KM.

U nadi da ćete prihvatiti naš prijedlog, srdačno Vas pozdravljamo.

Komentari

komentara