(VIDEO) Afan Habibović oduševio Mostarce!

184
Mladi Afan Habibović prolazi kroz cilj (screenshot)

Poštivajući sve mjere koje su naložene od strane nadležnih organa, u Mostaru je prošle subotu održan peti po redu “Mostar Half maraton”, sa velikim brojem takmičara. Ono što je zabilježeno kao možda najemotivniji trenutak kompletnog događaja je prolazak kroz cilj mladog Visočanina Afana Habibovića, koji je tako još jednom dokazao kako svima može i treba da bude uzor u mnogim životnim borbama.

MARKETING

“Čak i kada mislite da ne možete dalje, nastavite koračati. Neka nam Afan Habibović svima bude inspiracija”, navedeno ja na oficijelnoj stranici takmičenja.

Podsjećamo, mladi heroj iz Visokog Afan Habibović, prije nekoliko godina vodio je tešku bitku, bitku čiji ishod nikada ne možete da znate unaprijed. Naime, sa 14 godina mu je dijagnostirican tumor na mozgu i njegov život je odjednom dobio neki drugi pravac. No, Afan je tu pokazao svoju snagu i dokazao da upravo snaga i volja, uz podršku svojih najbližih, mogu pobijediti bilo koga ili bilo šta. Uslijedila je borba do pobjede. Danas je Afan mnogo bolje, srednjoškolac je, učenik drugog razreda saobraćajne škole. Ali prije svega heroj našeg vremena i primjer prave humanosti.

 

Visoko.co.ba/Mostar Half marathon/Neven Krajišnik

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.