(VIDEO) Armin Muzaferija čestitao Dan državnosti spotom koji je snimio na kraljevskom gradu Bobovcu

152

Armin Muzaferija Dan državnosti svim Bosancima i Hercegovcima je čestitao objavljivanjem videozapisa unplugged verzije pjesme “Studen vodo”, koji je snimio na kraljevskom gradu Bobovcu.

– Posvećeno najljepšoj zemlji i najboljim ljudima… Domovino, sretan ti Dan državnosti – napisao je Armin Muzaferija u objavi na društvenim mrežama.

Pjesmu je snimio u pratnji Alena Lemeševića i Halida Hajdukovića, a za video je bio zadužen Ahmed Smailbegović. Realizaciju projekta omogućio je KUD Bulbul u saradnji sa Udruženjem Sevdah za mlade, a Muzaferija se posebno zahvalio Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

– Dan državnosti proslavit ću sa našim ljudima na koncertima u Americi. U sklopu turneje ćemo održati pet koncerata. Prvi je u Des Moinesu (Iowa) 26. novembra, a dan poslije družit ću se sa publikom u Syracuse (New York). U nastavku turneje održat ću koncerte u Portlandu (Oregon) – 3. decembra, Atlanta (Georgia) – 4. decembra i 11. decembra ponovo će pjevati u Des Moinesu – kaže Muzaferija.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.