(VIDEO) Dozatori su pali: Borba protiv koronavirusa u Visokom zaboravljena, kao i gradski Krizni štab

1792
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Dozatori koji su postavljeni na glavnim ulicama u Visokom, a kako je navedeno iz gradske administracije Grada Visoko u cilju zaštite naših građana od koronavirusa već odavno nisu u funkciji, odnosno oni su neupotrebljivi, kao što možete vidjeti na fotografiji koju nam je poslao naš čitatelj.

MARKETING
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Podsjećamo, na inicijativu nositeljice izvršne vlasti u Visokom, polovinom marta JKP “Visoko” započelo je realizaciju postavljanja 30 dozatora sa sredstvom za dezinfekciju ruku, kao “jednu od preventivnih mjera i radnji u vezi s pandemijom koronavirusa”.

Danas, u mjesecu oktobru, kada koronavirus ponovo divlja ne samo u Visokom i BiH, nego i u cijelom svijetu, dozatori kojim se aktuelna gradonačelnica hvalila više ne postoje.

Dozatori su pali kao i Krizni štab CZ-a u Visokom.

Podsjećamo, još u mjesecu aprilu na e-mail adresu redakcije portala Visoko.co.ba jedan naš sugrađanin je poslao videomaterijal koji je snimljen u srijedu, 1. aprila tekuće godine na kojem se vidi kako u dva dozatora u centru grada, tačnije kod Policijske stanice Visoko i PC Vizija, uopće nema specijalnog sredstva za dezinfekciju ruku, a koje je prema naredbi lokalne vlasti i logici stvari trebalo da stoji u ovim dozatorima.

Podsjećamo, u Visokom svakodnevno raste broj oboljelih od koronavirusa, a samo u posljednja 24 sata registrovano je pet novooboljelih.

Pet novooboljelih od koronavirusa u Visokom, broj zaraženih raste svaki dan

Redakcija / Visoko.co.ba

 

Komentari

komentara