VIDEO / Film ‘Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Europi’ nagrađen u Berlinu

862

Nakon loših vijesti iz Bosanske doline piramida, koje je uzrokovao korona virus, zbog kojeg je početak sezone u Visokom mnogo slabiji u odnosu na prethodne godine, a iz Fondacije su bili primorani i otpustiti veliki broj radnika, iz Berlina stiži lijepe vijesti.

MARKETING

Turistički film “Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Europi” osvojio je nagradu na prestižnom The Golden City Gate festivalu turističkog filma i multimedije koji se ove godine održao dvadeseti put u Berlinu. Ovo je još jedno priznanje za Fondaciju “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, koja dugi niz godina vodi projekte istraživanja i promocije Bosanske doline piramida u Visokom, a Park Ravne 2 je dio Kompleksa Ravne, sa brojnim sadržajima i instalacijama, koji je otvoren prije pet godina i koji svake godine privuče na desetine hiljada domaćih i stranih gostiju.

Inače, nagrađeni film je radila ekipa iz Beograda u sastavu Milutin Labudović i Saša Nađfeji, dok je autor, narator i producent filma dr. Semir Osmanagić. Sasvim sigurno da će ovo priznanje dati dodatni vjetar u leđa timu Fondacije da nastavi sa svojim aktivnostima, zahvaljujući kojima Visoko i našu zemlju godišnje posjete desetine hiljada ljudi iz cijelog svijeta.

“Ovo je izvanredno priznanje Fondaciji, besprijekornom izgledu i sadržajima u parku Ravne 2 i transformaciji koju je tim Fondacije napravio od močvarnog zemljišta u jedan od najljepših parkova u Europi”, kazao nam je dr. Semir Osmanagić.

Domaću verziju filma možete pogleadti u nastavku, dok je nagrađena engleska verzija na LINKU.

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba

Komentari

komentara