(VIDEO) FTV o intervenciji FUP-a u Gradskoj upravi Visoko: Oduzeta dokumentacija zbog sumnje na koruptivna krivična djela i zloupotrebu položaja

3189
Foto: Ilustracija

Pripadnici Federalne uprave policije u srijedu ujutro su u prostorijama Gradske uprave Visoko i Javnog preduzeća Visoko Energija izuzeli određenu dokumentacij zbog istrage o navodnoj zloupotrebi položaja, kao i zbog sumnje na koruptivna krivična djela. Potvrđeno je ovo za Federalnu televiziju iz Federalne uprave policije.

MARKETING

Akcija je provedena po naredbi Opštinskog suda u Visokom, a prijedlog za izuzimanje dokumentacije stigao je iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Oglasili su se i iz Gradske uprave Visoko potvrdivši da je izuzeta dokumentacija vezana za subvencioniranje cijene priključaka na gasnu instalaciju.

Podsjećamo, prvu informaciju o današnjim aktivnostima Federalne uprave policije u Visokom objavili su upravo članovi redakcije Visoko.co.ba, nakon čega su o tome izvještavali i brojni drugim bosanskohercegovački mediji.

Pored same informacije o intervencijama FUP-a, tada smo izvijestili da je, prema našim nezvaničnim saznanjima, a nevezano za posjetu FUP-a Gradskoj upravi Grada Visoko, Tužilaštvo ZDK-a pokrenulo istragu u vezi sa poslovanjem Javnog komunalnog preduzeća (JKP) “Visoko” sa firmama čiji su direktori i vlasnici u direktnom srodstvu sa direktorom JKP Visoko.

Ovom istragom, kako smo nezvanično saznali, biti će obuhvaćeni i odgovorni iz Gradske uprave Grada Visoko, koji su sklapali ugovore u “trokutu” Osnivač – JKP Visoko – Privatne firme.

Pripadnici FUP-a u zgradi Gradske uprave Grada Visoko

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.