Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko VIDEO: High H...

VIDEO: High Hope – poklon za visoke nade grada Visokog

448

Povelja bosanskog bana Kulina napisana je 29. augusta 1189. godine na starobosanskom narodnom jeziku i bosanskim pismom bosančicom. Ovaj dokument je ne samo najstariji dosad pronađeni očuvani bosanski državni dokument nego i jedan od najstarijih državni dokument kod svih južnoslavenskih naroda i država.

Taj datum je ujedno i rođendan Općine Visoko, a samim tim i grada Visokog. Tim povodom smo odlučili pokloniti jedan kratki promotivni film gradu u kojem smo odrasli.

Šestominutni film koji prikazuje grad Visoko iz potpuno drugačijih uglova. Pogled odozgo, koji je čest u ovom videu, je potreban da bi sagledali veću sliku i spoznali šta je Visoko zapravo. Bogata istorija koja se pretapa sa modernim ostvarenjima čine Visoko jako zanimljivim za život. Ponekad se to i ne čini tako i baš zbog toga smo željeli ukazati na neku drugu stranu Visokog, onu koju rijetko možemo vidjeti sa zemlje. Visoko u samom svom imenu poziva na let visoko iznad grada i baš zbog toga smo i mi letjeli iznad kuća, zgrada, parkova i rijeka. Željeli smo pokazati neko ljepše Visoko i vjerujem da smo uspjeli. Prostor na kojem se socijalni život odvija više od hiljadu godina, sadrži u sebi mnoge priče, a High hope je samo jedna od njih.

Hvala svima onima koji su se našli u našem filmu i onima koji su ostali iza kamera a koji su učinili sve da bi postao stvarnost.  Zahvaljujemo se na strpljenju i povjerenju koje su nam ukazali. U filmu je učestvovalo preko pedeset ljudi i to uopšte nije malo.

Zahvaljujemo se: Općini Visoko na podršci projektu, Generalnom sponzoru – VGT osiguranju, sponzorima: Vispak, Mega-trans, Suša commerce, Telemach, medijskom sponzoru: Visoko.co.ba i partneru projekta: MMS – festival umjetnosti i kreacije.

Link HIGH HOPE – promotivni video grada Visoko

Ovaj grad ima velike nade u to ne treba sumnjati.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.