Naslovnica ZDK VIDEO: Hrabri...

VIDEO: Hrabri Ajdin Žigonja nakon 18 mjeseci borbe počeo je hodati

33

Nakon višegodišnje borbe roditelja i ljekara, Ajdin Žigonja, naš devetogodišnji sugrađanin, konačno stoji na svojim nogama i hoda bez ortopedskih pomagala, potvrdio je za Zenicablog njegov otac Elvis.

– Želimo sa vama da podijelimo sreću, nakon više od 18 mjeseci naš Ajdin hoda. Hvala vam sto ste bili dio naše borbe, kazao nam je Ajdinov otac Elvis i dodao – Ovo danas je velika pobjeda svih nas, našeg Ajdina, nas roditelja i svih vas koji ste bili nesebično uz nas i davali nam svaku moguću podršku. Hvala vam je tako mala riječ, ali zaista iz sveg srca to mislimo i želimo vam sve najbolje”, napisao je Ajdinov otac Elvis.

Naime, malom Ajdinu je prije nekoliko godina dijagnosticiran teški rascijep kičmene moždine, a nakon brojnih humanitarnih akcija i nekoliko operativnih zahvata prikupljena su potrebna novčana sredstva za njegovo liječenje na klinici Acibadem u Turskoj.
Nakon hirurških tretmana u Turskoj, fizikalnih terapija i banjskog liječenja, zdravstveno stanje Ajdina Žigonje iz dana u dan sve je bolje. Iako je postojala prijetnja da će ostati doživotno nepokretan, hrabrost devetogodišnjeg dječaka i napor njegovih roditelja i tima ljekara u konačnici su urodili plodom.

Visoko.co.ba/ZEnicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.