VIDEO / I ovo je Visoko: Pogledajte u kakvim uslovima prvačići OŠ “Savfet-beg Bašagić” ulaze u školu

1747

Na najnevjerovatnije situacije u visočkim javnim ustanovama, preduzećima i institucija odavno smo navikli, no one koje se dešavaju na mjestima koje posjećuju naši najmlađi sugrađani vjerovatno nikada neće nikome biti jasne.

Nakon što su na početku školske godine pojedini učenici ostali bez učiteljice, što je izazvalo veliki revolt javnosti, a o čemu su naši novinari pisali u tekstu pod naslovom: U Visokom je sve moguće: Djeca prvog dana nove školske godine ostala bez učiteljice u OŠ “Safvet-beg Bašagić”, najmlađi iz ove osnovne škole i njihovi roditelji doživjeli su novo neugodno iskustvo. Naime, usljed nešto toplijih vremenskih prilika i kiše koja je ovog ponedjeljka donijela brojne neugodnosti svim građanima, dvorište i prilaz prostorijama ove škole pretvorili su se u pravo malo jezero.

Prvačići, mališani, tako su ovog jutra morali kroz “poplavu” da idu u svoje učionice, a samo se nadamo da nakon svega među njima neće biti onih koji će kroz upalu pluća ili prehladu platiti nečiju nezainteresiranost da popravi stvari.

Da li je pravo vrijeme da počnemo raditi na tome da nešto u ovom gradu bude popravljeno ili ćemo već odmalena morati naučiti svoju djecu da “plivaju” u svemu onom što ih čeka, ponekad i bukvalno, odgovorite i sami nakon što odgledate sljedeći video.

Komentari

komentara