(VIDEO) Ilario Lavarra, svjetski putnik koji je na Vespi iz 1968. godine posjetio 83 države, boravio u Visokom

802

U nedjelju, 1. augusta, Visoko je posjetio Ilario Lavarra, 39-godišnji svjetski putnik iz Milana (Italija) koji na svojoj Vespi Gran Turismo, proizvedenoj 1968. godine, putuje širom svijeta. On se ovih dana nalazi na putovanju kroz BiH, pa je na poziv još jednog zaljubljenika u Vespe, Visočanina Bartolomeja Stankovića, posjetio i Visoko, gdje je obišao znamenitosti grada kao i Fondaciju “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Uz pomoć Bartolomeja Stankovića, Ilario je u parku Ravne 2 ispričao svoju priču o ovom zaista čudesnom putovanju.

Visoko.co.ba/N.K.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.