(VIDEO) Iz glavne ulice u Visokom: Dozatori koji ne služe zaštiti građana jer danima u njima nema dezinfikcionog sredstva

2538
Foto: PrtScr
Foto: PrtScr

Dozatori koji su postavljeni na glavnim ulicama u Visokom, a sve u cilju preventivne zaštite naših građana od koronavirusa kako je navedeno iz gradske administracije Grada Visoko, nisu u funkciji, odnosno u njima nema sredstva za dezinfekciju ruku.

MARKETING

Naime, na e-mail adresu redakcije portala Visoko.co.ba jedan naš sugrađanin je poslao videomaterijal koji je snimljen u srijedu, 1. aprila tekuće godine i na kojem se vidi kako u dva dozatora u centru grada, tačnije kod Policijske stanice Visoko i PC Vizija, uopće nema specijalnog sredstva za dezinfekciju ruku, a koje je prema naredbi lokalne vlasti dužno da osigura JKP “Visoko”.

Kako nam je napisao čitatelj, kod Policijske stanice Visoko već tri dana, odnosno od ponedjeljka do danas, u dozatoru nema sredstva za dezinfekciju kao što možete vidjeti u ovom videu:

Također, prema onome što nam je napisao i snimio, i dozator kod najprometnije raskrsnice u Visokom, tačnije onaj koji se nalazi kod PC Vizija je, također, prazan, a prema snimku koji nam je poslao, ovaj dozator nije dobro ni pričvršćen za noseću konstrukciju, pa je pod pritiskom na dugme, nakon čega bi dozator trebao ispustiti (a ne ispušta) dezinfekcionu tekućinu, sam dozator spao sa noseće konstrukcije.

Prema informacijama čitatelja portala Visoko.co.ba, danas 1. aprila samo u posudi za dezinfekciju koja se nalazi kod zgrade Gradske uprave ima sredstva za dezinfekciju ruku.

I ne – ovo nije prvoaprilska šala!

Podsjećamo, na inicijativu nositeljice izvršne vlasti u Visokom, polovinom marta JKP “Visoko” započelo je realizaciju postavljanja 30 dozatora sa sredstvom za dezinfekciju ruku, kao “jednu od preventivnih mjera i radnji u vezi s pandemijom koronavirusa”.

Danas, dvije sedmice poslije, u dozatorima u centru Visokog, u ulici koja se smatra najprometnijom, nema sredstva kojim bi se stanovnici ovoga grada donekle zaštitili od koronavirusa, a koje je prema inicijativi Štaba Civilne zaštite Grada Visokog postavilo preduzeće čiji je osnivač Grad Visoko.

Iako je 1. april i dan kada se mnogi šale – ovo nije šala!

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara