(VIDEO) Kickboks klub ‘Hamza’ u Visoko donio nove trendove borilačkih sportova

727

Kickboks je borilačka vještina nastala u Sjedinjenim Američkim Državama, ali postoje i indicije da je nastala u Japanu, na osnovama boksa, karatea, taekwondoa i kung-fua. Kickboks se sastoji iz tri tvrde i tri meke discipline, tako da je dostupan za žene, muškarce i djecu.

Kickboks klub ‘Hamza’ Visoko počeo je sa radom prije pola godine, a do sada broji 30 članova – rekreativaca i takmičara.

“Mi se spremamo za novu sezonu internacionalnih kupova i državnih prvenstava sljedeće sezone. Prvo takmičenje za koje se spremamo je internacionalni kup, koji će biti održan na Ilidži”, kazao nam je trener Elmir Gorak – Meme, koji se kickboksom bavi već osam godina.

Do sada je učestvovao na državnim i internacionalnim takmičenjima, a pored toga nedavno je završio obuku za fitness instruktora i položio za međunarodno priznati certifikat.

“U naš klub svi su dobrodošli. Radimo sa djecom od šest do 13 godina grupne treninge kickboksa, zatim sa odraslima od 13 pa sve do 60 godina grupne treninge. Imamo takmičarsku grupu, a uskoro bismo trebali formirati i žensku grupu za kickboks. Radimo grupne kondicione treninge. Možete nas pronaći u sali Partizan u terminima: Utorak od 20 sati, Četvrtak od 20 sati, Nedjelja od 19 sati”, dodao je Gorak.

Za više informacija možete pozvati na broj 062/732-955, dostupan je kontakt i putem Viber aplikacije, a također putem aplikacija Facebook i Instagram možete kontaktirati direktno trenera ili ostvariti kontakt putem Facebook stranice Kikboks klub Hamza Visoko.

 

Visoko.co.ba/Kickboks klub ‘Hamza’ Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.