(VIDEO) ‘Krvava’ rijeka Bosna u naselju Ozrakovići, mještani zabrinuti zbog zagađenja

1896
Foto: Čitatelj

Tokom subote novo zagađenje riječnih tokova registrirano je na području Visokog, ovog puta u naselju Ozrakovići.

MARKETING

Prema informacijama koje su nam dostavili naši čitatelji i zabrinuti mještani, iz nekog kanala za otpadne vode u ovom naselju tekla je crvena tekućina, koja podsjeća na krv, a koja je tokom jednog dijela dana zagadila rijeku.

Nadamo se da će nadležne gradske službe promptno i adekvatno reagirati u ovom slučaju i spriječiti zagađenje prirodnih bogatstava u našem gradu.

Podsjećamo, ovo je drugi put da je zagađenje visočkih rijeka zabilježeno tokom aprila, a do sada još uvijek nije stigla nikakva reakcija nadležnih službi kako bi građanima bilo pojašnjeno o kakvom se zagađenju radi i koliko to utječe na našu prirodu.

(FOTO+VIDEO) Rijeka Fojnica preko noći ponovo postala zagađena: Višegodišnji problem koji uništava ekosisteme visočkih ljepotica

 

*Ovaj tekst na portalu Visoko.co.ba objavljen je kao dio projekta “Zelena promocija – ekološka svijest kao stub zdrave i čiste životne sredine”, koji provodi redakcija portala Visoko.co.ba, uz podršku i sufinansiranje iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara