VIDEO: Prvi pogledajte kako izgleda grad Visoko iz zraka!

2844

Mnogi Visočani zasigurno se mogu pohvaliti kako poznaju svaki kutak našeg malog, ali predivnog grada, te kako su većinom zavirili u svaki taj kutak šetajući gradom. Duga tradicija, šarolika historija i perspektivni mladi kreativci iz naše grada ponukali su i mnoge turiste iz cijelog svijeta da zavire u ovaj gradić u centralnoj Bosni, kako bi potražili jedinstvenu oazu mira i kreativnosti.

Ali, kako to uvijek biva, uvijek postoji jedan ugao iz kojeg još nismo sagledali glavne dijelove našeg životnog puta koji nas vodi sokacima Visokog i ugao iz kojeg ovaj lijepi gradić izgleda mnogo ljepše i prostranije.

Ovog puta, portal Visoko.co.ba, svojim dragim čitaocima donosi dva zanimljiva videopriloga, a koji su djelo Helicam ekipe u miješanom sastavu, te koji za cilj imaju promociju našeg grada u Bosni i Hercegovini, ali i diljem svijeta. Videa koja ćete imati priliku pogledati u ovom članku djelo su visočkog zeta, Irfana Katane, koji već duži niz godina živi u Njemačkoj, tačnije u Stuttgartu, kao i mladog kreativca Amira Hajdarevića iz Visokog, koji je Irfanovi saradnik u Helicam ekipi. Više o samom ovom kolektivu možete potražiti na linkovima: zracni-snimci.com i heli-bih.com, te ih na taj način možete i kontaktirati za eventualnu saradnju.

Inače, Irfan je poznat i po projektu “Panorame Visoko 360°”, koji je predstavljen prije nekoliko godina u visočkoj i široj javnosti, kao i po projektima sličnim navedenom, a koje je radio diljem naše države i Europe. Ovaj projekat, kao i mnoge druge panorame možete potražiti na linku.

Za snimanje ovih videa korišteni su: Quadrocopter DJI Phantom 2 V3, Go Pro 4 Black HD Sport camera 170° Weitwinkel i fisheye objektiv 8mm, dok montažu ovog videa potpisuje Visočanin Amir Hajdarević.

Nećemo previše govoriti o samom materijalu, nego ćemo prepustiti vama, dragi naši čitaoci, da u dva videa, praktično dvije varijante jednog videa, uživate u sjajnom pogledu na Visoko, te ćemo samo ovu priliku iskoristiti da ekskluzivno najavimo još mnogo fotografija i snimaka Visokog iz zraka, pa stoga ne propustite da pratite portal Visoko.co.ba!

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.