(VIDEO) RK “Vitex” na Korčuli 1977. godine i Visočani u reprezentaciji Jugoslavije u Napulju i Švedskoj

1177

Kako zbog trenutnih epidemioloških mjera i pogoršane situacije krajem prošle godine nije održano tradicionalno druženje rukometnih veterana iz Visokog, odlučili smo da se makar na jedan određen način prisjetimo nekadašnjih rukometnih velikana iz Visokog i to kroz video star 45 godina.

Na našem portalu ste prije nekoliko mjeseci imali priliku vidjeti tri stara filma, snimljena tadašnjom kamerom Super 8 – Kodak 1977. godine, koju je u svom vlasništvu imao Zdenko Antović. Ovoga puta vam donosimo tehnički dotjeraniji video, koji je novom tehnologijom prebačen u “savremenije” izdanje.

U pitanju su arhivski snimci priprema jugoslovenske reprezentacije u Napulju u februaru 1977. godine, zatim snimak priprema RK “Vitex” Visoko na Korčuli u martu 1977. godine, te snimak jugoslovenske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj za igrače do 21 godinu, napravljen u aprilu 1977. godine. Vlasnik snimka je Zdenko Antović, a snimke je tehnički doradio Dragan Stanić Stanke.

 

Visoko.co.ba/Zdenko Antović

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.