(VIDEO) Robna kuća “Vema” kroz stare fotografije

1330

Sutra, 10. septembra, navršava se tačno 39 godina od svečanog otvorenja tadašnje grandiozne Robne kuće “Vema” u Visokom. Tog dana 1982. godine “Vema” je otvorila svoja vrata posjetiocima i kupcima iz Visokog, ali i okolnih gradova i cijele BiH. Mnogo priča o Vemi je ispričano, kako stariji stanovnici Visokog znaju reći “mnogo suza proliveno za njom”, a sjećanje na ovaj nekadašnji simbol Visokog i dalje živi. Zahvaljujući Facebook stranici “RK Vema – Nekad i sad”, napravljen je video u kojem možete pogledati stare fotografije preteče svih tržnih centara na ovim prostorima, objekta koji je po mnogima u svoje vrijeme bio bolji i popularniji od Robne kuće “Sarajka” u glavnom gradu BiH.

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik/RK Vema FB page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.