(VIDEO) Sam Sunderland se prije Dakar relija popeo na sami vrh najviše zgrade na svijetu

146
Sam Sunderland was seen during Yalla project at Abandoned Road in Dubai United Arab Emirates on October 22nd, 2021 // SI202112090031 // Usage for editorial use only //

Sunderland je svoju prvu titulu pobjednika Dakar relija osvojio 2017. godine u Južnoj Americi. Nakon što je prošle godine bio treći, odlično je započeo ovogodišnje izdanje najčuvenijeg svjetskog relija, koji se vratio na izazovni teren saudijske pustinje.

Jedan od ključnih razloga Britančevog uspona do vrha svjetskog motociklizma u protekloj deceniji je i njegova odluka da kao lokaciju za trening odabere Dubai, kako bi naučio da s lakoćom savladava pješčane dine.

„U Dubaiju sam živio nešto više od deset godina, i to je mjesto koje mi je omogućilo da ostvarim svoj san i postanem takmičar na Dakar reliju. Bez toga, teško je reći da li bih ikada postao svjetski prvak“, otkrio je Sunderland, koji je 2019. osvojio i prestižno FIM Svjetsko prvenstvo u cross-country reliju.

Pred početak najnovijeg Dakar relija, vozač Gas Gas Factory Racinga ponovo je posjetio Dubai i na motociklu se provezao pored niza čuvenih znamenitosti, na putu do najviše zgrade na svijetu – tornja Burj Khalifa.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.