Mirza Teletović narednu NBA sezonu će provesti u Phoenix Sunsima. Nakon tri godine u Brooklyn Netsima, Mirza je potpisao jednogodišnji ugovor sa timom iz Arizone, a novu sezonu će spremno dočekati. Zbog Phoenixa je odlučio i da propusti reprezentativne obaveze ovog ljeta, te je po prvi put od prvog dana s timom.

MARKETING

– Imao sam uvijek obaveza s reprezentacijom i nisam ovako rano kretao sa radom. Ovog ljeta sam odlučio da ne igram za reprezentaciju kako bih upoznao grad i tim što bolje – rekao je Mirza.

Uz Mirzu pod košem će Sunsi u novoj sezoni imati i sjajnog centra Tysona Chandlera. Teletović smatra kako će njegova pick ‘n’ roll igra otvoriti više prostora za njega i saigrače.

– Tyson je jako dobar igrač. Njegov pick ‘n’ roll će nam donijeti mnogo prednosti, jer će uvijek neko biti otvoren zahvaljujući njemu – smatra Teletović.

Spreman je i na run ‘n’ gun košarku, koju preferira trener Sunsa Jeff Hornacek.

– Znam da ću više trčati. U Brooklynu nismo mnogo trčali. To nije bila igra koju je trener tražio, jer smo imali mnogo veterana u ekipi – dodao je Mirza za Bright Side of the Sun, prenosi Sportsport.ba.

 

Komentari

komentara