VIDEO: Visočka filmska ekipa SHPro povodom 1. marta poklanja vam film “Mili – Arnautovići – Visoko”

468

Mladi visočki producent i režiser Suad Hadžimehanović svakodnevno radi na pripremi novih filmova, kojima pokušava da opiše sredinu u kojoj živi i ljude koji ga okružuju. Ovog puta, povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, članovi SHPro produkcije odlučili su publici predstaviti novi film pod nazivom “Mili – Arnautovići – Visoko”.

MARKETING

“Ovo je jedan od kratkometražnih dokumentarnih filmova koji sam odlučio napraviti u čast svom gradu Visokom, čija je historija jako značajna za Bosnu i Hercegovinu. Samim filmom želim da predstavim historijsku znamenitost Mila koje su krunidbeno i grobno mjesto bosanskih kraljeva za vrijeme srednjovjekovne Bosne. Kao dan premijere ovog filma odabrao sam današnji dan, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, također jedan od najznačajnih datuma u historiji naše države.” – kazao je za Visoko.co.ba u svom javljanju mladi režiser Hadžimehanović, dodavši:

“Također ovom prilikom u ime produkcije SHPro i u svoje ime želim da svim državljanima BiH čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, uz nadu da će uživati gledajući ovaj film, koji je prigodan poklon za njih na ovaj datum.”

 

U samom filmu, osim direktora filma Suada Hadžimehanovića učestvovala je i Almedina Bajrić, u funkciji naratora, a projekat snimanja filma realizovan je uz pomoć Damara Omladine i profesorice Hedije Sarač iz Gimnazije “Visoko”.

Komentari

komentara