VIDEO: Visočki filmaši iz MaK produkcije slave pet godina i najavljuju novi film

517

Prije pet godina, 5. juna 2011. godine, mladi visočki entuzijasti okupili su se oko ideje da stvore kritičnu masu koja bi stavila filmsku kulturu u našem gradu na pravo mjesto. Ti mladići rade već pet godina pod imenom MaK produkcija i veoma su uspješni u svom radu, a dokaz za to su i nastupi i nagrade već dvije godine zaredom na Teen areni Sarajevo Film Festivala.

Na rođendan ove produkcije njeni članovi su odlučili da svoje fanove počaste jednim videom, koji predstavlja presjek dosadađnjeg rada, te najavom novog filma “Gold Digger”, odnosno, u slobodnom prevodu “Tragač za zlatom”.

Također, pored MaK produkcije u Visokom djeluje i nešto starija ekipa filmaša, koji rade pod imenom TVFurda, što je projekat visočkih srednjoškolaca, kojim se želi kritikovati današnje društvo i loši trendovi.

Svakako, zaključak jeste da Visoko ima filmsku scenu i to posebno izraženu kod mladih, koji žele da se dokažu kroz ovu umjetnost, te ovom prilikom pozivamo sve sugrađane da podrže ove mlade entuzijaste u njihovim naumima.

U samom članku pogledajte video – najavu novog filma MaK produkcije, a redakcija Visoko.co.ba im čestita 5 godina postojanja

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.