(VIDEO) Visočki gimnazijalci u izolaciji: Moj život u doba koronavirusa

431
GImnazija Visoko

Video koji je pred vama rezultat je nastojanja da se preduhitri melanholija koja je prijetila da zavlada maturantskom populacijom u ovo doba korone!

MARKETING

Pošto su me oduševili i obradovali svojim filmovima, kolažima i fotografijama (i onim koje sam smjela i onim koje nisam smjela pokazati drugima), svojim idejama i kreativnošću s kojom su pristupili njihovoj realizaciji, odlučila sam da ih objedinim u jedan format. Ali, morat ćete mi vjerovati na riječ, ovo je samo kratki i nedostatni, ali, nažalost, trenutno jedini mogući uvid u kreacije koje su poslali, ali i u njihove živote neminovno obilježene koronom, njihove nastavne i vannastavne aktivnosti, njihove porodične dane i prijateljstva, sjećanja i nadanja, od nas često skrivene i nedostupne njihove emotivne svjetove u koje su nas pustili da zavirimo.

Pokazali su da su, kao i od prvog dana, prije sad već gotovo četiri godine, i dalje maštoviti, kreativni, dobri drugovi i drugarice, vrijedni učenici i učenice.

Video je nastao kao zbir učeničkih odgovora na izazov koji sam im dala (Moj život u doba korone), montaža je djelo Ajle Čaušević, a sve zajedno je, ujedno, moj poklon i oproštaj s njima! Maturanti, sretno!!!

Profesorica Alma Skopljak

 

Visoko.co.ba/Facebook page Gimnazija Visoko

Komentari

komentara