Večeras je u beogradskoj Kombank Areni, pred mnogobrojnom publikom, održano Superfinale regionalnog show programa X Factor Adria, u kojem su svoju titulu balkanskog X Factora tražili superfinalisti ovog prestižnog show-a. Među ovim superfinalistima nalazio se i naš sugrađanin, Faris Pinjo, koji je nastupao u okviru benda 9control, koji su važili za jedne od glavnih favorita za osvajanje laskave titule X Factora.

MARKETING

Nažalost, Faris i njegov bend već nakon prvog kruga Superfinala napustili su takmičenje, budući da nisu imali dovoljan broj glasova publike za prolazak u drugi krug superfinala, u kome se odlučivalo ko je novi pobjednik regionalnog show programa X Factor Adria.

amel curic x factor
Amel Ćurić, novi balkanski X Factor

Nakon gotovo tri i pol sata programa uživo u, u okviru kojeg su nastupali razni izvođači, među kojima i svjetska zvijezda James Arthur, došao je taj trenutak kada je proglašen pobjednik, a borba u drugom krugu za tu laskavu titulu vodila se između Amela Ćurića i Bobija Mojsovskog. Na kraju samog show-a publika je odlučila da je bh. predstavnik u superfinalu, Amel Ćurić, novi balkanski X Factor, koji će osvojiti prestižnu nagradu produkcije u iznosu od 20.000 eura.

Nažalost, Visočki pobjednik i naš domaći X Factor, Faris Pinjo, nije uspio da osvoji laskavu titulu balkanskog X Factora, budući da njegov bend nije imao dovoljan broj glasova publike kako bi se našli u drugom krugu superfinala. No, svakako da je Faris zadovoljan postignutim, te on i njegov bend poslije nastupa nisu krili oduševljenje, a posebno to pokazuje video sa press konferencije nakon ispadanja, na kome rasplesani i raspjevani članovi 9controla pokazuju svoje zadovoljstvo postignutim.

Posebno to dokazuje i izjava Farisa Pinje koji je, našalivši se, kazao: “Pošto smo ispali, ja nisam više pjevač, sad se bavim akrobatskim plivanjem.”

630740_x-faktor-arena-finale-26210615ras-foto-vesna-lalic_f
Fotografija sa nastupa Farisa Pinje i 9controla u Superfinalu X Factora

Publika i žiri su također bili prezadovoljni i oduševljeni izvedbom pjesme Devojko mala, koju je 9control spremio za finale, a komentari su pokazali da ovaj bend i svi njegovi članovi, ponaosob, imaju čemu da se nadaju u muzičkoj budućnosti.

“Zar nije divno pjevati pred ovakom publikom? Vi ste bivali sve bolji i bolji iz emisije u emisiju”, rekla im je Aleksandra.

A mentor Tonči je znao da im je mjesto u areni.

Ponos Visokog Faris Pinjo je otpjevao savršeno, pred hiljadama ljudi u velikoj Kombak Areni, i pred svjetskim, i balkanskim zvijezdama pokazao glavni razlog i adut Visokog da budemo ponosni na njega.

Također, ne trebamo zaboraviti ni grupu od 50 navijača koji su jutros otputovali u Beograd u Kombank Arenu kako bi podržali našeg sugrađanina, Farisa Pinju, te njihov poduhvat svakako zaslužuje riječi hvale budući da su jedni od rijetkih koji su iskreno podržali našeg Farisa u ovom takmičenju.

Hvala Farise i a redakcija Visoko.co.ba, čiji si i sam član, čestita ti na odličnom plasmanu i prezentaciji Visokog.

Ti si naš šampion!!!

 

Komentari

komentara