‘VII Pirueta cup’: U subotu Visoko domaćin turnira u ritmičkoj gimnastici

428

Klub ritmičke gimnastike “Pirueta” iz Visokog već sedmu godinu po redu tradicionalno organizuje turnir u rtimičkoj gimnastiti pod nazivom “Pirueta cup”. Proteklih godina turnir je bio internacionalnog karaktera i punio visočke sportske dvorane. Međutim, ove godine na turniru će prisustvovati samo bh gimnastičarke koje će pokazati svoje performanse.

MARKETING

Turnir će se održati u subotu (05.12.2020.) u sportskoj dvorani Franjevačke gimnazije u Visokom, a predstaviti će se 10 klubova iz Bosne i Hercegovine sa ukupno 400 takmičarki.

Kako navodi organizatorica turnira, Amina Hadžimehanović, turnir će biti organizovan prema uputama Ministarstva Zeničko- dobojskog kantona i kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine. Nažalost, u dvorani se neće čuti aplauz podrške mladim gimnastičarkama, jer publika neće prisustvovati. Velika želja za takmičenjem nakon pauze trenažnog procesa, izazvanom pandemijom, ujedinila je naša srca i radovanje turnirima.

Također, organizatori se zahvaljuju visočkim privrednicima koji su na različite načine pomogli i pokazali brigu o sportu.

Organizatori su pripremili i live prenos turnira, a možete ga naći na youtube kanalu – KRGPIRUETAVISOKO.

Redakcija / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.