Naslovnica BiH Politika Vijeća minist...

Vijeća ministara BiH danas o nacrtu zakona o izmjenama Zakona o službi u OSBiH

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o poštanskim uslugama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i prometa.

34

Trebao bi biti razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH koji je predložilo Ministarstvo odbrane.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između BiH i Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima.

Između ostalog, predviđeno je razmatranje Informacije o preduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz izvještaja revizije učinka „Upravljanje grantovima u institucijama Bosne i Hercegovine“, te  Informacije u vezi s molbom Zemaljskog muzeja BiH za osiguravanje centralnog grijanja.

Pred ministrima bi se trebala naći i Informacija o realizaciji Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH i problemima u realizaciji,  kao i Informacija o realiziranju višegodišnjih projekata iz nadležnosti Ministarstva pravde.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Informaciju o aktivnostima na implementaciji inicijative „Partnerstvo za otvorenu vlast“, te Informaciju Nadzornog tijela za praćenje provođenja Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina o problemima nastalim u realizaciji strateškog cilja „Ostvarivanje efikasne saradnje sa zemljama u regionu po pitanju predmeta ratnih zločina u cilju napretka u cijelom regionu“.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.