Naslovnica Sport Državni Tim Vijeće minist...

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine osiguralo je 100.000 KM za KSBiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine osiguralo je 100.000 KM za Košarkaški savez BiH čije selekcije ostvaruju impresivne rezultate na evropskoj sceni.

247

Podsjetimo, kadetska reprezentacija u BiH je prije dva dana osvojila zlatnu medalju na EYOF-u u Gruziji, što je prvo ekipno zlato na našu zemlju.

Adil Osmanović, ministar civilnih poslava BiH, za Faktor.ba je potvrdio da će Košarkaški savez BiH dobiti 100.000 KM. Isti iznos osiguran je i za Olimpijski komitet BiH.

– Ministarstvo civilnih poslova BiH pokrenulo je inicijativu da se KS BiH i OK BiH osiguraju ova sredstva. Vijeće ministara je to odobrilo prije deset dana. Ta sredstva će im, ako već nisu, vrlo brzo biti na raspolaganju – rekao je Osmanović za naš portal.

KSBiH već duže vrijeme ima finansijskih poteškoća, a upravo iz toga razloga u nedjelju je održana press konferencija na kojoj je direktor reprezentacije Igor Stojanović objasnio tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi krovna kuća bh. košarke. Broj selekcija koje djeluje pri KSBiH sve je veći, pa su samim tim i veći i troškovi. Ipak, potez Ministarstva civilnih poslova BiH daje određenu nadu da će se za uspjehe bh. sportista u budućnosti iznalaziti potrebna finansijska sredstva, pogotovo za one sportove koji Bosnu i Hercegovinu na međunarodnoj sceni prezentuju na najbolji mogući način.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.