Vikend u Visokom: Zabilježeni tuča i prosjačenje, počinje planska akcija kontrole saobraćaja

1511
PS Visoko

• Na području PS Visoko, u navedenom periodu, nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

MARKETING

• Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, tučom i prosjačenjem na javnom mjestu.

• Nije bilo izvršenih uviđaja saobraćajnih nezgoda.

• Policijski službenici kontrolisali su 92 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 26 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (5 vozača), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje brzine, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, nepropisno parkiranje i dr.

• Na zahtjev građana izvršeno je 12 intervencija. U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U cilju poboljšanja sigurnosti pješaka –učesnika u saobraćaju i obaveze vozača prema pješacima, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa teškim posljedicama i stvaranja visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na svim putevima u nadležnosti PS Visoko, provodit će se planska akcija na kontroli učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu kretanja pješaka i obaveza vozača prema pješacima.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.