Saopćenja

Vikend u Visokom: Zabilježeno nasilje u porodici, krađe, nasilničko ponašanje…

Na području PS Visoko za navedeni period prijavljeno je 6  krivičnih djela i to: ugrožavanje sigurnosti, nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge, krađa, teška krađa i nasilničko ponašanje.   

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira  naročito drskim ponašanjem, tučom( 2x)  i fizičkim napadom na drugog i prosjačenjem na ulici.

Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.

Policijski službenici kontrolisali su 118 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 47 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ( 7 vozača),  upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistovanim vozilom, nepoštivanje obaveza prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prelaza, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama, nepropisno parkiranje,  neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Na zahtjev građana izvršeno je 28 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh