Više od 1.000 novinara traži akreditaciju za samit Putin-Biden u Ženevi

97

Više od 1.000 novinara podnijelo je molbe za akreditacije za samit između ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Joe Bidena koji će se održati u Ženevi 16. juna, izjavio je portparol švicarskog ministarstva vanjskih poslova Pierre-Alain Eltschinger za TASS u petak.

MARKETING

– Više od 1.000 novinara podnijelo je aplikacije – kazao je.

Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova nastavlja da provjerava informacije koje su mu dostavljene, u cilju što skorijeg okončanja procesa akreditiranja, naglasio je Eltschinger.

Sudeći po švicarskom ministarstvu vanjskih poslova, medijski centar će djelovati u Međunarodnom konferencijskom centru u Ženevi od 14 do 17. juna. Kako bi dobili pristup centru, medijski radnici moraju predočiti ili potvrdu o vakcinaciji koju su odobrile Švicarska, Evropska unija ili Svjetska zdravstvena organizacija, negativni PCR test ili dokaz da su se oporavili od COVID-19.

Sudeći po ruskoj predsjedničkoj press službi, Putin i Biden će raspravljati o perspektivama rusko-američkih odnosa, temama iz domena strateške stabilnosti i urgentnim globalnim temama, među kojiima su borba protiv pandemije koronavirusa i načini rješavanja regionalnih sukoba. To će biti prvi sastanak licem u lice dvojice šefova država otkako je Biden ušao u Ovalni ured. Sastanak će se održati u vili La Grange u Ženevi.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.