Više od 8 miliona KM prikupljeno u humanitarnim akcijama u RS-u

118

Više od osam miliona KM prikupljeno je do sada u humanitarnim akcijama “S ljubavlju hrabrim srcima”.

MARKETING

Cilj večerašnje donatorske večeri jeste da se prikupi novac za izgradnju dva dnevna centra za djecu s poteškoćama u razvoju, u Banjoj Luci i Trebinju.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da svi kao društvo moraju biti solidarni.

– Trebalo je stati i vidjeti one kojima je teško, roditelje oboljele djece koji su u njih polagali svu nadu svijeta. Odjednom su se suočili sa najtežim bitkama. Trebalo je stati i pokušati da im pomognemo. Nikada ovo nije bila stvar novca koliko dobre volje i solidarnosti – rekao je Dodik.

Entitetska predsjednica Željka Cvijanović je zahvalila svima koji su do sada dali ogroman doprinos u toj humanitarnoj akciji.

-Nije stvar u novcu, nego je stvar u tome da pokažemo da želimo da radimo i da brinemo o našoj zajednici kojima je ta pomoć potrebna – rekla je Cvijanović.

Podršku akciji dala je i Vlada Srbije.

-Vlada Srbije donirala je 250.000 eura za izgradnju dnevnih centara u Banjoj Luci. Trebinju i uvijek će biti uz Republiku Srpsku i učestvovati u ovakvim i sličnim akcijama, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

Premijer RS Radovan Višković je rekao je večeras da je Vlada podržala akciju sa 100.000 KM, te da će, ukoliko to bude potrebno, izdvojiti dodatna sredstva za gradnju dva dnevna centra za djecu sa poteškoćama u razvoju.

– Ukoliko bude potrebno još novca Vlada RS će izaći sigurno u susret. Ovo je izuzetno važna akcija i nešto što je neophodno RS. Ovom akcijom pokazujemo koliko smo humani – rekao je Višković.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara