Visočanin Bartolomej Stanković će govoriti o klaviru na Evropskoj noći istraživača u Sarajevu

472

Šta je Evropska noć istraživača?

MARKETING

Noć istraživača je evropski događaj pokrenut od strane Evropske komisije 2005. godine kao dio programa FP6, koji povezuje građanstvo i istraživače jednom godišnje, zadnjeg petka u septembru, pružajući nam alternativu za uobičajeni izlazak petkom, promovišući nauku u večernjim satima raznim aktivnostima. Težište je na predstavljanju istraživača u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, isticanju pozitivnog uticaja istraživača na svakodnevni život građana te promovisanju karijere istraživača, posebno kod mladih pod sloganom: “Istraživači su među nama!” 

Ove godine popularni naučni događaj održava se u petak, 25. septembra, u otprilike 300 gradova u evropskim, kao i u susjednim državama.

Multimedijalna prezentacija KLAVIR – kroz historiju i građu koju predstavlja Bartolomej Stanković uvodi posjetioce u fantastični crno-bijeli svijet mašte i umjetnosti klavira. Posjetite Noć istraživača u Sarajevu, u petak 25. 09. od 18 sati u Atriju Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine i uživajte u fantastičnoj priči o historiji i građi klavira.

Pratite nas na Facebook eventu.

Komentari

komentara