Visočanin Muhamed Šehović iz ‘Kupujmo domaće’ pokreta: U krizi svim firmama nudimo besplatnu promociju

1638
Kupujmo domaće za bolju BiH

‘Kupujmo domaće’ pokret u Bosni i Hercegovini živi već nekoliko godina, ali mali broj onih koji prate Facebook stranicu ‘Kupujmo domaće za bolju BiH’ zna da iza nje stoji Visočanin Muhamed Šehović.

MARKETING

Mladić koji je po profesiji farmaceut na ideju za kreiranje ove stranice došao je 2015. godine i od tada, na svoj način, pokušava pomoći promociju domaćih brendova, proizvodai kompanija. I u vremenima koronavirusa, koja su izuzetno teška za domaću privredu, odlučio je pomoći svim domaćim kompanijama besplatnom reklamom kroz svoj pokret.

“Moj light motiv je unapređenje našeg ekonomskog prostora, a to se može postići samo kroza afirmaciju domaće proizvodnje i kupovinu domaćih proizvoda. Uslov za opstanak i napredak jednog društva je razvijanje domaće proizvodnje i napređenje svih resursa, kako ljudskih, tako prirodnih i svih ostalih sa kojima raspolaže naša zemlja i društvo”, kazao je Muhamed za Visoko.co.ba.

U vrijeme kada se privreda pokušava izboriti sa krizom uzrokovanom borbom protiv koronavirusa, naš mladi sugrađanin odlučio se na ovakvu akciju jer, kako ističe, jedno društvo za opstanak, osim kulturnih i historijskih, mora imati i ekonomske pretpostavke za svoj razvoj i opstanak. Dodaje i mišljenje da se u taj cilj moramo svi uključiti, od svakog pojedinca, do najvećih državnih institucija.

“Moramo raditi na podizanju svijesti našeg naroda o važnosti kupovine domaćeg proizvoda. Osim patriotizma, ja se rukovodim i praktičnim razlozima za opstanak mene kao pojedinca i moje porodice. Jer porodica je osnovna ćelija društva, od nje sve polazi. Uspješna porodica gradi uspješne pojedince koji ugrađuju sebe u društvo kako na mikro, tako i na makro planu. Tako dolazimo do uspješnog razvoja društva. To su osnovni razlozi zbog čega sam se ja uključio u ovaj projekat. Ja želim da dam svoj skromni doprinos u jačanju BiH ekonomije”, zaključio je Muhamed za Visoko.co.ba.

Muhamed Šehović

Sve one kompanije i preduzeća koji žele dobiti besplatnu promociju u ovo vrijeme i na ovaj način Muhamedu se mogu javiti putem Facebook stranice ‘Kupujmo domaće za bolju BiH’ ili na broj: 062 907 635.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara