Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Visočanin Reu...

Visočanin Reuf Aždahić i ove godine domaćin nogometašima FK “Čaja” na UEFA turniru u Meppelu

352

Zahvaljujući našem sugrađaninu Reufu Aždahiću koji duži niz godina živi i radi u Holandiji i ove godine će  FK “Čaja” po treći puta učestvovati na velikom internacionalnom UEFA-inom turniru u gradu Meppelu.

Turnir okuplja 120 ekipa iz cijele iz Evrope. FK “Čaja” će se takmičiti sa selekcijama U-12 i U-13. Osim FK “Čaja” na put ide i ŽNK “Visočica”. Bit će to prvi ženski fudbalski klub iz Visokog koji će odigrati jednu internacionalnu utakmicu. Polazak iz Visokog je u srijedu 16. maja. Već narednog dana u četvrtak visočku ekspediciju će dočekati domaćini u Meppelu u restoranu fudbalskog kluba Alcides, uz palačinke dobrodošlice i piće.

Za poslijepodne istog dana planiran je trening na stadionu u Meppelu, nakon toga za visočki sport istorijska utakmica Alcides-ŽNK Visočica. U večernjim satima domaćin je planirao večeru u McDonald’s restoranu. U petak nakon doručka Visočani idu u obilazak najvećeg zabavnog park Beneluxa, Walibi Holland, radi se o cjelodnevnoj posjeti. Svi članovi svih selekcija dobivaju ruksak sa pićem i hranom za cijeli dan.

Oficijelno otvaranje turnira predviđeno je za petak navečer na glavnom trgu u Meppelu. Gradonačelnik otvara turnir uz himne svih zemalja učesnica. Narednog dana u subotu počinje grupna faza turnira. Precizni domaćin je predvidio nakon večere kupanje u komoleksu bazena. U nedelju poslije doručka se nastavlja takmičarski dio turnira. U toku dana UEFA dodjeljuje medalje svim učesnicima turnira. Istu noć slijedi svečanost uz zajednički roštilj za sve učesnike turnira i proglašavanje pobjednika uz zabavni program.

Reuf Adahić se pobrinuo da i nakon zatvaranja turnira gostima iz Visokog ne bude dosadno pa je tako za ponedjeljak odmah nakon doručka organizovan obilazak jednog od najljepših zooloških vrtova Holandije, Kraljevski Burgers’zoo Arnhem. Za ponedjeljak navečer predviđen je povratak za Visoko. Za vrijeme boravka u Holandiji igrači FK “Čaja dobit će i komplet dresove, a što je donacija firme Vredenburg Installatietechniek iz grada Steenwijk. Glavni sponzor učešća Visočana na ovom prestižnom turniru je fondacija “Waarborgfonds Meppel” koja je finansijski najviše pomogla. Osim njih tu su još i zlatara “Ten Hoor Meppel”, muška moda “Piet Koopmans Meppel” i naravno McDonald’s restoran Meppel.

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.