Visočanin Tarik Halilbegović novi je izvršni sekretar AM SDA BiH

249
Tarik Halilbegović

Dr. Malik Ejubović će u budućnosti obnašati dužnost sekretara AM SDA BiH, dok su za članove Sekretarijata imenovani Tarik Halilbegović i Alaudina Boškailo.

Dr. Ejubović je iskazao zahvalnost za imenovanje i pruženu podršku te naglasio da preuzeta dužnost uz veliko povjerenje kolega predstavlja i veliku odgovornost za efikasnost procesa unutar organizacije: „Čini mi izuzetnu čast sto sam imenovan na jednu od najodgovornijih funkcija u Asocijaciji mladih i stranci SDA uopšte. Asocijacija mladih SDA je najveći i najorganizovaniji politički podmladak u Bosni i Hercegovini i mjesto gdje se odgajaju budući politički lideri naše domovine. Mandat koji mi je povjeren shvatam ozbiljno i isti ću iskoristiti maksimalno u svrhu jačanja kadrovskih i svih drugih kapaciteta Asocijacije mladih.”

Tarik Halilbegović novoizabrani izvršni sekretar AM SDA BiH zahvalio se na ukazanom povjerenju te istakao da imenovanje na ovu vrlo odgovornu i bitnu funkciju za njega predstavlja veliku odgovornost, čast i zadovoljstvo: “Velika čast, zadovoljstvo ali i velika odgovornost je biti dio ovog velikog tima najorganiziranijeg i najbrojnijeg političkog podmlatka u Bosni i Hercegovini. Svoje zadatke koje sam preuzeo obavljati ću sukladno odredbama i vrijednostima stranke na potpuno predan način sa punom odgovornošću i to u interesu svih mladih u Bosni i Hercegovini.”

Čast i zadovoljstvo dobiti povjerenje omladinske organizacije kao što je Asocijacija mladih SDA BiH kazala je nova izvršna sekretarka Alaudina Boškailo: “Nadam se da ću svojim radom na poziciji jednog od izvršnih sekretara dati konkretan doprinos njenom jačanju, kao i ostvarivanju osnovnih zadatka Asocijacije, što su briga i zalaganje za bolji položaj mladih u BiH.”

Uz Almira Ljeskovicu, predsjednika AM SDA Visoko i člana Predsjedništva AM SDA BiH, Visoko sada sa Tarikom Halilbegovićem ima dva predstavnika u najvišem organu AM SDA BiH.

 

Visoko.co.ba/AM SDA Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.