Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika Visočanin uha...

Visočanin uhapšen u Ilijašu: Pucao iz pištolja na ljude koji su mu pretukli sugrađanina

1752

Dana 05.09.2018.godine u 10,35 sati, policijski službenici VII PU lišili su slobode Z.S., rođen 1990.godine, nastanjen u Visokom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). Isti je u mjestu Gornja Luka, općina Ilijaš, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da se sa Z.S. nalazio S.A., rođen 1994. godine, nastanjen u Visokom, koji je zatečen na licu mjesta sa vidnim tjelesnim povredama. Istom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede i na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju.

U toku kriminalističke obrade, policijski službenici su došli do saznanja da su S.A. nanijeli povrede H.S., rođen 1985.godine i H.M., rođen 1989.godine, nastanjeni u Ilijašu. U blizini navedenog događaja, pronađen je i izuzet odbačen pištolj nepoznate marke, sa okvirom i dva metka. Pomenutog dana u 16,30 sati, H.S. i H.M. su lišeni slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 172. KZ F BiH (Teška tjelesna povreda).

Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.