Visočaninu Adnanu Meviću posebno priznanje “Večernjakovog pečata”, povelju UN-a uručila mu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

1038

U Mostaru je u srijedu, 22. maja, održano 18. izdanje “Večernjakovog pečata”, na kojem su odata priznanja osobama koje su doprinijele kulturnom, društvenom i političkom razvoju Bosne i Hercegovine.

MARKETING

Ipak, posebno važan ovogodišnji “Večernjakov pečat” bio je za Visočane, jer je jedan od njihovih sugrađana, Adnan Mević, dobio posebno priznanje. Riječ je o mladiću iz Visokog, koji je proglašen šestmilijarditim stanovnikom planete Zemlje, a kojem je na ovogodišnjoj manifestaciji posebno priznanje uručila predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je ujedno i otvorila ovogodišnje izdanje “Večernjakovog pečata”.

Adnanu je hrvatska predsjednica uručila presliku Opće povelje Ujedinjenih nacija o ljudskim pravima, čime je na simboličan način obilježena važna obljetnica, 20. godišnjica prijema BiH, Hrvatske i Slovenije u ovu međunarodnu organizaciju, koja je Adnana i proglasila šestmilijarditim stanovnikom.

“Drago mi je da sam došla. Dobro veče mila Bosno i Hercegovino, mili grade. Večeras bih prije svega htjela pozdraviti sve koji su nominirani, sve dužnosnike BiH i Federacije BiH. Današnji datum ćemo pamtiti po tome kad smo zajedno zakoračili u članstvo UN-a. Poruka je da su dobrota, temeljitost i humanost rezultat svakog napretka. Kao hrvatska predsjednica učinit ću sve da bude bolje mome narodu, ali tražit ću bolje i za sve druge narode. Sve dobro što želim Hrvatskoj želim i BiH. Neka nas “Večernjakov pečat” učvrsti u motivaciji da još više promoviramo dobro i ljudsko dostojanstvo”, kazala je između ostalog predsjednica Hrvatske, prije nego je Visočaninu dodijelila nagradu.

Čestitamo Adnanu i želimo mu mnogo uspjeha u budućnosti, sa željom da vječito budemo ponosni na promociji koju on čini za našu lokalnu zajednicu.

 

Visoko.co.ba/Redakcija/Avaz.ba

Komentari

komentara