Visočanka Ajla Čaušević na prijemu Lorda Tariqa Ahmada

522

U ponedjeljak je u Sarajevu upriličen prijem povodom posjete Lorda Tariqa Ahmada, državnog ministra Velike Britanije zaduženog za zemlje južne Azije, Commonwealtha i Ujedinjene nacije. Prijemu su prisustvovali savjetnici za mlade, Chevening Alumni i aktivisti koji rade na područjima od glavnog interesa za Lorda Ahmada, a to su aktivizam mladih, ljudska prava, okoliš, ravnopravnost spolova i slično.

Neke od tema su bile kako je pandemija COVID-19 utjecala na rad mladih, kao i kako trenutna politička situacija utiče na svakodnevni život mladih te da li mladi postaju sve skloniji napuštanju zemlje u skladu s trenutnim zbivanjima? Ministar Ahmad je saslušao savjetnike za mlade po pitanju njihovih prioriteta u narednom razdoblju i kako bi ih to po njihovom mišljenju međunarodna zajednica mogla najbolje podržati. Jedna od tema je bila i pitanje šta bismo svi zajedno mogli učiniti da zaustavimo odljev mozgova i preokrenemo trend masovnog iseljavanja.

Učesnica ovog prijema bila je i naša Visočanka Ajla Čaušević, inače jedna od savjetnika za mlade ambasadora Velike Britanije u našoj zemlji, koja je imala priliku da porazgovara sa Lordom Ahmadom, gdje im je zajednička tema bila situacija i budućnost u BiH, odnosno kako vidimo BiH kroz par godina.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.