Visočanka Ajša Ramić ne odustaje sa privatnim biznisom ni u doba pandemije

4110

Prije godinu dana mlada poduzetnica, dvostruki magistar i uskoro nositeljica titule doktora prava Ramić Ajša je pokrenula privatni biznis i okušala sreću u privatnom sektoru. U doba pandemije kada su se počeli gasiti privatni biznisi, Ajša je odlučila da ne odustaje.

MARKETING

Na koji način je funkcionisao rad Forrtuna administrativnog biroa i da li su uvedeni neki noviteti u novoj godini?

Forrtuna administrativni biro nije prestajao sa radom ni za vrijeme provođenja odluka FSCZ izuzev u par navrata kada određene državne institucije nisu radile. Kroz prvi val a, i drugi val COVID-19 Forrtuna je aktivno radila i uspješno ostvarila zacrtane ciljeve. Nastojala sam da od svoje firme napravim brend i smatram da sam velikim dijelom uspjela jer je Forrtuna administrativni biro već postao moj zaštitni znak. Obzirom da je koncept rada zamišljen kao pravno savjetovanje, marketinške usluge te usluge administracije odnosno consultinga za druge firme, odlično sam funkcionisala i u ovim teškim momentima koji su nas sve pogodili. Započeti su veliki projekti a, veliki broj predmeta i projekata je već završen. U planu su novi projekti i preuzimanje novih većih poslova koje će tim Forrtuna AB pod mojim vodstvom ove godine realizovati.

Ove godine sam otvorila još jednu firmu sa totalno drugačijim smjerom djelovanja. Pokrenula sam još jedan privatni biznis koji nema veze sa mojom strukom. Pokrenula sam servis za čišćenje- Tarapana clean service koji se bavi pružamjem usluga čišćenja stambenih prostora, kancelarijskih prostora, dubinskog čišćenja namještaja, uslugama krečenja ali i dostavom namirnica, lijekova, plaćanja računa. Po američkom sistemu rada, u Tarapana clean service-u se nalazi čak i usluga čuvanja te, šetnje sa životinjama.

Ideja o jednom takvom servisu je nastala slično kao što je nastala ideja o Forrtuni. Obzirom na svakodnevnicu i radne obaveze ljudi često nisu u mogućnosti da stignu da rješavaju probleme sa papirologijom ali ni da obavljaju kućanske poslove. I sama često ne Stižem da obavim sve obaveze u jednom danu pa sam tako došla na ideju da olakšam i sebi i drugima a, uporedo da “unovčim” svoju ideju.

Tarapana clean service je pružatelj usluga čišćenja sa niskim cijenama a, vrhunskim kvalitetom jer u timu radi grupa odgovornih i profesionalnih higijeničarki koje su maksimalno posvećene poslu i svojim klijentima. Za svakog klijenta je određena higijeničarka kako bi klijenti bili u potpunosti zadovoljni i imali jedinstven način pružanja higijeničarskih usluga.

Rekla bih da se u mojim firmama može naći rješenje za sve probleme od onih osnovnih- čišćenja do kompliciranih pravnih problema. Tako je Forrtuna administrativni biro kao moj primarni posao dobio sestrinsku firmu koja je već počela da “čisti sve pred sobom”.

Fokusirana na rad i u potpunosti predana poslovima smatram da ne postoji način za poraz ukoliko se napravi dobra organizacija rada.

Zbog obima posla i potražnje za uslugama Forrtuna administrativnog biroa u planu je otvaranje novih poslovnih jedinica Forrtune u drugim gradovima među kojima je jedna i u Visokom obzirom da želim da trag ostavim i u svom rodnom gradu dok Tarapana clean service za sada djeluje samo na području Sarajevq.

Forrtuna administrativni biro i Tarapana clean service možete pronaći na adresi Džemala Bijedića br 279 na Stupu u Sarajevu a, sve informacije možete dobiti na broj telefona +38762 406 164.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.