Visočanka Aleksandra Stanković-Babić jedan od novih sudija Vrhovnog suda FBiH

2433

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je jučer Mustafu Šabića, Aleksandru Stanković Babić, Jasnu Mujanović i Edina Danilovića za sudije Vrhovnog suda Federacije BiH.

MARKETING

Iz VSTS-a BiH saopšteno je da je Zoran Džida imenovan za predsjednika Okružnog suda u Bijeljini, Erna Filipović za sudiju Okružnog suda u Banjoj Luci, a Žana Bojić za tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Za stručne saradnike imenovani su Tamara Mrkić u Opštinskom sudu u Tuzli, Aleksandra Trkulja-Manojlović u Opštinskom sudu u Lukavcu, Alma Mustafić u Opštinskom sud u Konjicu, Belma Kokić u Opštinskom sudu u Travniku, Dragana Popović u Opštinskom sudu u Sarajevu i Andrea Perić u Opštinskom sudu u Livnu.

VSTS BiH je prilikom imenovanja uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti nepristranog, savjesnog, marljivog, odlučnog i odgovornog obavljanja dužnosti u okviru funkcije za koju se kandidat prijavio, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Džida će na dužnost predsjednik Okružnog suda u Bijeljini stupiti 1. oktobra, dok će ostali novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost stupiti 15. oktobra.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.