Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Visočanka, Az...

Visočanka, Azra Memišević, sa pričom “Naučiti plivati” osvojila prvo mjesto na konkursu “Afirmacija pozitivnog razmišljanja”

283

Visočanka, Azra Memišević, trenutno studentica prve godine Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, osvojila je prvo mjesto na konkursu za najbolji rad pod nazivom: “Afirmacija pozitivnog razmišljanja”, sa sastavom “Naučiti plivati” baziranom na istinitoj priči.

Riječ je o takmičenju koji se održava svake godine 21. aprila u Tešnju, a dodjela priznanja i predstavljanje radova se vrši u Eminagica konaku, u sklopu manifestacije Tešanjsko proljeće.
Manifestacija se održava već osmu godinu za redom.

Za kreativnu Azru je ovo već treći put kako je uspjela ostvariti zapažene rezultate na ovom takmičenju, a prvi put je učestvovala 2016. godine kada je osvojila treće mjesto, dok je 2017. godine osvojila drugo mjesto sa sastavom “Marka”. A znatno veći napredak postigla je ove godine kada je osvojila prvo mjesto.

Organizatori su ove godine bili posebno zadovoljni, te su prilikom ove manifestacije iskazali posebno zadovoljstvo jer su kako kažu, postigli posebne rezultate u Azrinom uspjehu, ali i uspjehu ostalih zakmičara, baš onako kako im je i bio cilj.

Konkurs finansira dr. Besim Prnjavorac sa porodicom, a pored njega, zahvala pripada općini Tešanj, direktoru i zaposlenim Muzeja u Tešnju, kao i profesorima i stručnoj komisiji koji su se pobrinuli za ovo takmičenje.

Ovom prilikom čestitamo Azri, i želimo joj još mnogo uspjeha u daljnjem radu!

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.