Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Visočanka Irm...

Visočanka Irma Plavčić pobjednica programa Frontal Blog Challenge Vol. 2

310

Sinoć je u Sarajevu održana ceremonija dodjele priznanja najuspješnijim polaznicima programa „Frontal Blog Challenge Vol. 2“, koju podržava Ambasada SAD-a u BiH.

Frontal Blog Challenge predstavlja program obuke za neafirmisane blogere, predstavnike političkih partija, donosioce odluka, predstavnike online medija i NVO sektora, te društveno angažovane mlade ljude koji žele da nauče vještine i alate uz pomoć kojih mogu uspješno da se oglašavaju na društvenim mrežama i putem bloga. Učesnici su imali priliku da kroz interaktivne radionice i predavanja nauče više o korištenju interneta u svrhe promocije, povećanja vidljivosti i zarade putem bloga.

Prema kriterijumu čitanosti, kvaliteta tekstova, interakcije sa drugim portalima i blogerima, prema kriterijumu angažovanosti, za pobjednika „Frontal Blog Challenge“ programa obuke proglašena je naša dugogodišnja saradnica Irma Plavčić.

U sklopu „Frontal Blog Challenge“ obuke, polaznici su imali priliku da uče od najpriznatijih stručnjaka iz regiona, te da slušaju iskustva i dobiju savjete od poznatih blogera kao što su Srđan Puhalo, Denis Čakardžić, Petar Vojnović i Adis Nadarević.

„Bila mi je izuzetna čast biti dio sjajnog projekta Frontal Blog Challenge i sarađivati s profesionalnim timom Frontal portala proteklih mjeseci. Učiti od najboljih iz sfere blogovanja, društvenih mreža, odnosa s javnošću, čuti uspješne priče onih koji svojim pisanjem pokreću i mijenjaju svijest našeg društva je bilo posebno zadovoljstvo. Lijepo je bilo posmatrati kako u opuštenoj atmosferi druženja, a uz konstruktivne savjete mentora projekta nastaju sjajni tekstovi koji apostrofiraju različite sfere interesovanja učesnika ali i neraskidiva veza prijateljstva ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Frontal Blog Challenge je pokazao da se u BiH kriju zanimljive, pozitivne i još uvijek neispričane priče vrijedne naše pažnje, te da je veliko interesovanje za sam projekat jasan znak da se isplati ulagati u edukaciju, posebno na polju blogovanja“ kazala je ovogodišnja pobjednica Irma Plavčić.

Nagradu za najboljeg blogera „Frontal Blog Challenga Vol. 2“ uručio je prošlogodišnji pobjednik Denis Čarkadžić

Budući da se Irma za vrijeme trajanja obuke iskazala u pisanju tekstova, saradnju da za njih napiše tekstove su joj ponudili i neki portali iz Srbije, a njeni tekstovi su dijeljeni na portalima širom naše regije. Irma je osim prvog mjesta osvojila i posebnu nagradu za najoriginalniji tekst, Mili u Visokom na izdisaju, a koji smo prenijeli na našem portalu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.