Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Visočka glumi...

Visočka glumica Faketa Salihbegović-Avdagić dobitnica priznanja na Filmskim susretima u Nišu

175

Višestruko nagrađivana glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Faketa Salihbegović-Avdagić je osvojila Specijalno priznanje na 53. festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma “Filmski susreti Niš” za ulogu dementne majke u filmu “Meso”, režisera Saše Hajdukovića i scenariste Nikole Pejakovića.

Nagrade na 53. festivalu “Filmski susreti Niš” je dodijelio Stručni žiri u čijem sastavu su bili glumci: Ana Sofrenović, Bojana Maljević i Tihomir Stanić.

Povodom niške premijere filma, glumica Salihbegović-Avdagić je izjavila kako je uloga u filmu “Meso” predstavljala izazov za nju, baš zbog toga što je morala u par scena prikazati jedan razvojni put tog lika od jedne potpuno normalne žene koja čvrsto stoji iza svojih stavova i brani svoje imanje, svoj posao i svoju porodicu, do pada te iste jake žene pod uticajem demencije, koja mijenja njen svijet.

Naime, pedeset i treću godinu za redom, Filmski susreti u Nišu su jedna od najvažnijih regionalnih filmskih manifestacija koja afirmiše glumce kao umjetnike, ali i dramske profesionalce, čime je još značajnija činjenica da je Specijalnu glumačku nagradu u Zenicu donijela Faketa Salihbegović-Avdagić, čime se odaje i priznanje značaju i kvalitetu ansambla Zeničkog pozorišta, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću BNP Zenica.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.