Visočka “Hasanaginca” u takmičarskom programu festivala “Fedra“

285

Teatarski festival BiH “Fedra“ bit će održan u Bugojnu od 13. do 20. jula a, shodno ranije utvrđenim pravilima ovog festivala, publika će i ove godine moći pogledati sedam predstava pozorišta iz BiH.

MARKETING

Na prijedlog selektora Vojislava Vujanovića, u takmičarski dio programa uvrštene su predstave “Magareće godine“ Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke, “Prljav veš“ Banjalučkog studentskog pozorišta, “Ženski razgovori“ Pozorišta Gradiška, “Učiteljice“ Dramske sekcije HKUD Didak Gradnići, “Hasanaginica“ Teatra Total iz Visokog i “Đavolja posla“ Teatra Fedra Bugojno.

Ljubitelji pozorišne umjetnosti moći će pratiti i bogat prateći program, u sklopu kojeg će biti odigrane predstave “Pustolovine Boleta Komete“ Gradskog pozorišta Jazavac,”The kateteri“ Pozorišta Travnik i “Gospođica Julija“ Studentskog kazališta iz Zagreba.

-Prateći program obogaćen je i novim sadržajima u okviru kojih će, u dnevnim terminima, biti izvođene predstave za djecu. Poklonici umjetnosti moći će pogledati izložbu grafika Petra Waldegga i Virgilija Nevjestića iz fundusa Galerije umjetnosti BiH – rekao je direktor KSC-a Bugojno Vahid Duraković.

U planu su, dodao je, i promocije knjiga i radionice, koje će voditi profesionalna glumica Narodnog pozorišta RS-a Slađana Zrnić.

Stručni žiri Festivala ove godine čine prof. dr. Sulejman Bosto, dr. sci. Ljiljana Čekić i glumica Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice Faketa Salihbegović.

Organizator 44. teatarskog festivala BiH “Fedra“ je KSC Bugojno, u saradnji s Teatrom “Fedra“ iz toga grada, a generalni pokrovitelj Općina Bugojno.

Komentari

komentara