Visočka Hasanaginica u Bugojnu: Teatar “Total” otvara 44. teatarski festival Fedra

668

Po ko zna koji put u dugogodišnjoj historiji teatarskog festivala BiH – Fedra, koji se održava u Bugojnu već 44. godine, visočki teatarski znalci su gosti jedne od najprestižnijih smotri amaterskih pozorišta u našoj državi. Ovogodišnji, 44. po redu, teatarski festival Fedra održat će se od 13. do 20. jula, u Bugojnu, kada će sedam pozorišnih trupa iz cijele Bosne i Hercegovine pokušati da igranjem svojih predstava na daskama koje život znače stignu do gran prixa festivala.

MARKETING

Ovogodišnji program festivala Fedra, nakon sjajne premijere ove predstave na prošlogodišnjoj manifestaciji Dani Zaima Muzaferije, otvorit će članovi visočkog Teatra “Total”, sa predstavom Hasanaginica. Visočka adaptacija najpoznatije bosanskohercegovačke drame, u kojoj glume mladi Totalovi glumci pod budnom režiserskom palicom iskusnog režisera Jesenka Muzaferije, već je pobrala simpatije publike u Visokom, rasplakavši i oduševivši mnoge, a isto to će pokušati učiniti i u srijedu, 13. jula, kada će na bugojanskim daskama koje život znače od 20:30 sati njome biti otvoren 44. teatarski festival Fedra.

Pored Hasanaginice visočke teatarske trupe, na ovom festivalu učestvovat će još sedam predstava, među kojima se nalaze: “Prljavi veš” banjalučkog studentskog pozorišta, “Ženski razgovori” GP Gradiška, “Ministarka” GP Trebinje, “Učiteljice” HKUD “Didak” iz Grandića, “Magareće godine” i “Pustolovine Boleta komete” GP “Jazavac” Banja Luka, “The kateteri” Pozorište Travnik i “Đavolja posla” Teatar “Fedra” Bugojno.

Pored predstava, festival će imati i bogat prateći program, dok će o pobjednicima odlučivati žiri u sastavu Sulejman Bosto,  Ljiljana Čekić i Faketa Salihbegović.

Komentari

komentara