Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Visočka košar...

Visočka košarkaška nada: Faruk Kukić prešao u KK “Burch” Sarajevo

Piše: Ajša Hindija

476

Sedamnaestogodišnji Visočanin, Faruk Kukić, napustio je redove OKK “Čelik” Zenica, te prešao u KK “Burch” Sarajevo i tako pojačao njihovu ekipu.

Talentovani Faruk je svoju karijeru započeo u rodnom Visokom, a nakon nekog vremena dobiva poziv da igra za zenički Čelik gdje je igrao 4 godine i ostvario odlične rezultate. Kukić je visok 201cm, a igra na pozicijama 3 i 4.

U prošloj sezoni, osvojio je Kengur kup, Ligu mladih ZDK i najznačajniji uspjeh za kraj sezone: 3. mjesto u državi.

 

U razgovoru sa novinarkom portala visoko.co.ba, Faruk kaže da je odlučio prihvatiti ponudu ovog kluba zbog toga što je jedan od prestižnih bh košarkaških klubova, te zbog toga što pored prilike za košarkaško usavršavanje ima priliku da stekne idealno obrazovanje. Također se zahvalio upravi i treneru OKK “Čelik” gdje je započeo svoju karijeru, ali i novoj upravi i trenerima na ponudi koju je dobio.

Faruk se, također, iskreno zahvalio portalu visoko.co.ba koji je pokazao interesovanje za njega i njegovu karijeru, te ističe da će iskoristiti ovu priliku da opravda ukazano povjerenje i stipendiju koju je dobio od Burcha, ali i da bude ponos svog grada jer je za njega Visoko nešto posebno.

Kukić svoje obrazovanje i košarkašku karijeru nastavlja u KK “Burch” Sarajevo, a ekipa portala visoko.co.ba mu čestita i želi da postigne još mnoge uspjehe!

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.