Visočka policija u centru grada zaplijenila više od 2 kilograma droge

3123
Ilustracija / PS Visoko
Ilustracija / PS Visoko

Dana 13.01.2022. godine policijski službenici PS Visoko su na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom izvrsili pretres kuće i pratećih objekata koji se nalaze u ulici Braće Zečevića, grad Visoko, a koje koristi lice K.A (1987).

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto dvadeseti tri komada manjih pvc smotuljaka sa sadržajem biljne zeljaste materije namijenjenih za uličnu prodaju i dvadeseti četiri komada većih pvc smotuljaka sa sadržajem biljne zeljaste materije ukupne težine 2120,35 grama, dvije digitalne vage za precizno vaganje kao i dva mobilna telefona, pribor za pakovanje opojne droge, pištolj crne boje sa pripadajućim okvirom, 54 komada municije raznog kalibra i veća količina novca raznih apoena i valuta.

Lice K.A. je lišeno slobode nad kojim je zavedena kriminalistička obrada, te će isto biti predato u Kantonalno tuzilaštvo ZDK u nadležnosti za dalje postupanje.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.