Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Visočka skija...

Visočka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila prvo mjesto na FIS slalomu u Bugarskoj

1656

Kako smo već i govorili u tekstu od prije nekoliko dana pod naslovom Pozdrav od Elvedine Muzaferije sa skijaških staza u Austriji, visočka skijašica i jedna od ponajboljih sportašica Bosne i Hercegovine na “bijelim stazama” danas je upisala sjajan nastup na skijalištu Bansko u Bugarskoj.

Elvedina je u svom javljanju za Visoko.co.ba prošle sedmice najavila ovaj nastup u Banskom, kao i naredni koji će, također, biti održan u Bugarskoj, tokom sutrašnjeg dana, a sa skijališta u Banskom danas su došle sjajne vijesti o prvom mjestu koje je naša skijašica ostvarila na današnjem FIS slalomu u Bugarskoj, u konkurenciji juniorki.

Ovim nastupom Elvedina je nastavila uspon na ovogodišnjim takmičenjima, te nakon osvojenih 14., 10., 7. i 8. mjesta u prethodnim utrkama, ovim prvim mjestom potvrđuje dobru formu za sezonu koja je na samom startu.

Fotografija preuzeta sa zvanične stranice fis-ski.com
Fotografija preuzeta sa zvanične stranice Internacionalne skijaške federacije: fis-ski.com

Vrijedi kazati i to da je danas, među deset takmičarki u finalnom spustu, Elvedina Muzaferija bila najbolja sa ukupnim vremenom 1:40:93, što je bilo dovoljno za prvo mjesto na ovom prestižnom takmičenju.

Redakcija Visoko.co.ba ovom prilikom Elvedini čestita na ovom sjajnom rezultatu, te joj također upućujemo poruke podrške pred sutrašnje takmičenje u Banskom, Bugarska.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.