Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko FOTO / Visočk...

FOTO / Visočke ulice u mraku: Produžavamo li “efekat noći” s ciljem poboljšanja nataliteta, nasuprot led rasvjete iz javnih nabavki od poreznih para?

645

Svaku javnu nabavku i tender gdje se hipotetički može “omastiti brk” na neki način potrebno je opravdati i prezentovati kao opšti javni interes. Pa smo tako jedne prilike putem režimskog javnog glasilaq gledali, slušali i u nevjerici komentarisali kretensko-idiotski i antinovinarski prilog kako nova tzv “led rasvjeta” u to vrijeme montirana po Visokom zapravo “produžava efekat dana”!?!?!? te na taj način doprinosi još boljem ekonomskom razvoju i privrednom ambijentu!?!?!?

Suvišno je na bilo koji način komentarisati ovaj idiotluk plasiran javnosti kao laž i obmanu te opravdanje za trošenje javnog novca. Ali recimo da to sve i jeste tako, kako onda objasniti slike Visokog u mraku? Svaku noć drugi dio grada, bilo da se radi o Kraljevcu, Šadrvanu, Rosuljama, Prijekom …. Ili je to možda “produžavanje efekta noći” s ciljem poboljšanja nataliteta u Visokom!?

Nasuprot javnim pravdanjima trošenja poreznog novca nekakvim floskulama za maloumnike, na slikama pogledajte kako to izgleda Visoko u noćnim satima, a sve nakon te “investicije” koja je trebala da “produži efekat dana” i tako utiče na bolji ekonomski i privredni ambijent.

Treba podsjetiti da se u ovakvom ambijentu nedavno dogodilo i samoubistvo u Prijekom, baš u trenutku kada nije radila javna rasvjeta.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.