Visočki derbi u Super ligi Turske: Amir Čakić protiv Faruka Vražalića 21:32

441

U rukometnoj Super ligi Turske trenutno nastupaju trojica Visočana Faruk Vražalić, Faruk Halilbegović i Amir Čakić. Sva trojica igraju za različite klubove.

MARKETING

U prošlom kolu je ekipa Göztepe za koju nastupa Amir Čakić u gostima bila bolja od Eskišehira (25:29) za koji kao najbolji strijelac ekipe nastupa Faruk Halilbegović. U ovoj utakmici uslovno rečeno Čakić je pobijedio Halilbegovića.

Već u narednom kolu koje je igrano jučer Göztepe je dočekao ekipu Bešiktaš Mogaza za koju vrlo uspješno igra Faruk Vražalić i sa kojom nastupa u rukometnoj ligi prvaka. Bešiktaš je kao lider na tabeli ubjedljivo slavio u ovoj utakmici 21:32, a samim tim i Faruk Vražalić je slavio protiv Amira Čakića tako da po jednu pobjedu u međusobnim susretima Visočana u Turskoj imaju Čakić i Vražalić dok je Halilbegović trenutno bez pobjede nad nekadašnjim saigračima iz RK Bosna.

Naredni visočki dvoboj je već za pet dana (22.12.) kada u Istanbulu igraju Bešiktaš i Eskišehir, odnosno Faruk Vražalić protiv Faruka Halilbegovića.

Komentari

komentara